Tämän takia kannattaa viettää talviloma Kuusamon Rukalla!


Tämän takia kannattaa viettää talviloma Kuusamon Rukalla!

26.01.2016

Kuusamossa sijaitseva Rukan laskettelu- ja matkailukeskus on saanut kehuja kansainvälisessä matkailulehdessä: paikkaa ei ole pilattu Joulupukkihössötyksellä! Kuusamossa on monia muitakin etuja ja hyviä puolia verrattuna Lappiin ja toisaalta Keski-Euroopassa sijaitseviin laskettelukeskuksiin.

Kaikkia ulkomaalaisia joulupukkihössötykset eivät yksinkertaisesti kiinnosta - varsinkin ilman lapsia matkustavat saattavat ahdistua ainaisesta joulupukkituputuksesta, joka Lapissa meinaa tulla korvista ulos. Matkailulehti TNT Magazines toimittaja Paul Woijnickiin muun muassa tämä teki suuren vaikutuksen Kuusamossa lomaillessa.

- Ainakin toistaiseksi Ruka ja Kuusamo eivät ole myyneet sieluaan joulupukille, toimittaja kertoo. Lisäksi hän listaa lukuisia muita syitä, miksi Kuusamo ja Ruka ovat oivallinen vaihtoehto talvimatkailukohteeksi verrattuna esimerkiksi Lappiin ja Euroopan muihin laskettelukeskuksiin.

1. Monipuoliset kulkupelit

Rukalla pääsee kulkemaan monipuolisesti koiravaljakolla, porolla, moottorikelkalla, suksilla, lumikengillä, luistimilla... Päivän koiravaljakkosafarit vaikka Venäjän rajalle tai yösafarit revontulia katselemaan ovat upea kokemus kenelle tahansa, ei pelkästään ulkomaalaisille.

2. Edullinen eikä ruuhkaa

Kuusamossa hotelliyöpyminen ja laskettelurinteen palvelut ovat suhteellisen edullsia verrattuna Lapin matkailukeskuksiin. Verrattuna Euroopan suosittuihin keskuksiin laskettelurinteissä ei ole ruuhkaa ja rinteet ovat lähellä hotelleja, paikasta toiseen on helppo siirtyä.

3. Helpot rinteet ja lumitakuu

Nautiskelijalaskettelijalle Euroopan ja Lapin suuret hiihtokeskukset voivat olla liian vaativia kilometrien pituisine rinteineen. Rukalla rinteet ovat suhteellisen helppoja ja lyhyitä. Lisäksi Rukalla on aina lunta.

4. Monipuoliset aktiviteetit

Rukalla on paljon tekemistä vaikka ei pitäisikään laskettelusta. Alueella on todella laadukkaat ja upeat hiihtoladut, moottorikelkkareitit sekä laadukat kylpylä. Lisäksi voi harrastaa vaikka jääkiipeilyä, käydä tervehtimässä huskypentuja tai karhuja karhutarhalla. Lukuisilla kodilla ja majoissa voi pysähtyä nauttimaan luonnon rauhasta ja aidon tulen loimusta.

5. Revontulet ekstrana

Rukan lähes tärkein etu Euroopan keskuksiin verrattuna ovat revontulet ehdottomasti!!! Revontulia voi olla useina öinä peräkkäin, esimerkiksi kyseinen toimittaja sai nauttia repolaisten tanssista kahtena yönä hotellin sängyllä maaten.


Takaisin
Varaahotelli.fi - Hotelli helposti netistä