Lapissa hotellit olivat edelleen tyhjillään kesällä


Lapissa hotellit olivat edelleen tyhjillään kesällä

14.08.2018

Lapin matkailukesä ei ollut ihan odotusten mukainen, huolimatta superaurinkoisista ja lämpimistä keleistä. Suurin osa hotelleista kärvisteli jälleen alle 40 prosentin täyttöasteessa.

Keväällä ennustettu kotimaan matkailun superkesä ei kokonaan toteutunut, ainakaan näillä näkymin eikä ainakaan Lapissa. Tilastokeskuksen mukaan Lapissa yöpymiset laskivat kesäkuussa. Positiivista on, että kotimaisten yöpyjien määrä nousi kuudella prosentilla, mutta ulkomaalaisten määrä väheni. Erityisen merkittävä muutos oli saksalaisissa turisteissa, miinus 15 prosenttia. Tämä siitäkin huolimatta, että sveitsiläinen lentoyhtiö Edelweiss Air on lentänyt Kittilään koko kesän joka lauantai.

Lapissa hotellihuone irtoaa kesällä edullisesti, sillä keskihinta sesongin ulkopuolella on noin 70 euroa, kun Helsingissä samantasoisesta hotellihuoneesta joutuu maksamaan yli satasen. Tilastoissa on mukana kaikki Lapin yli 20 vuoteen majoitusta tarjoavat paikat leirintäalueista Airbnb-paikkoihin ja mökkikyliin.

Syksyllä Norwegian aloittaa päivittäiset lennot Kittilään saakka, joten parantuneet yhteydet tulevat todennäköisesti vaikuttamaan Lapin matkailun nosteeseen syksyllä ja talvella. Kesäkuu on Lapin kuukausista hankalin, vaikka luonnon ja yöttömän yön puolelta olisi matkailijoille paljonkin tarjottavaa. Alkuvuosi oli Lapissa hyvää kasvun aikaa, majoitusalalla oli hyvä neljän prosentin kasvu, joten ensi talvelle voitaneen odottaa vähintään samaa. Lapissa kirjattiin tammi-kesäkuussa yhteensä runsaat 1,5 miljoonaa yöpymistä.


Takaisin
Varaahotelli.fi - Hotelli helposti netistä