Helsingin Isosaareen suunnitellaan hotellia ja mökkikylää


Helsingin Isosaareen suunnitellaan hotellia ja mökkikylää

17.07.2018

Helsingin edustalla olevalle Isosaarelle on kaavailtu kolme erilaista ideasuunnitelmaa, joissa on parisataa mökkiä sekä hotelli ja muita tiloja matkailua ajatellen. Aiemmin Puolustusvoimien käytössä ollut Isosaari avattiin yleisölle viime kesänä.

Isosaari on luonnoltaan rikas: runsas lintu- ja lepakkolajisto sekä arvokas ja monimuotoinen kasvillisuus on suurelta osin suojeltu. Luonto onkin yksi tärkeimmistä matkailun valttikorteista, mutta toisaalta suojelu aiheuttaa tiettyjä haasteita ja rajoitteita rakentamiselle.

Ideasuunnitelmissa mökkikylät on sijoiteltu joko suppeasti tai laajasti pitkin saarta. Yhdestä suunnitelmasta löytyy myös luksusmökkialue. Hotelli tai hotelleja sekä muita majoitusratkaisuja on suunniteltu niin ikään samalle puolelle saarta. Saaren merkittävin käyttö tulee olemaan virkistys-, ulkoilu-, matkailu-, luonto- ja kulttuurialueena.

Tällä hetkellä saarelle liikennöi Suomen Saaristokuljetus Oy, joka on vuokrannut ison osan saarta. Yhtiö järjestää retkiä ja reittimatkoja Isosaarelle. Saarta hallinnoi Senaattikiinteistöt, joka johtaa ideasuunnitelmia ja saaren kehittämistä. Suunnitelmiin sisältyy myös Isosaaren vieressä sijaitseva Kuivasaari, joka edelleen on Puolustusvoimien käytössä.


Takaisin
Varaahotelli.fi - Hotelli helposti netistä