Kotimaan matkailuun tulossa huippukesä - hotelliin mieluummin kuin mökkiin


Kotimaan matkailuun tulossa huippukesä - hotelliin mieluummin kuin mökkiin

06.06.2018

Tulevasta kesästä ennustetaan huippuvuotta kotimaan matkailussa. Uuden kuluttajasukupolven myötä matkailukin muuttuu olennaisesti: kaivataan kokemuksia rannalla tai mökillä löhöilyn sijaan, aistimuksia, tapahtumia, tuntumaa, persoonallisuutta, paikallisuutta, aitoutta. Tämä näkyy esimerkiksi liikkuvampana matkailuna myös kotimaan lomailussa, mikä puolestaan vaikuttaa suoraan hotellien kysyntään myös kesäaikaan.

Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry on tehnyt kyselytutkimusta suomalaisten matkailukäytännöistä ja kotimaan matkailusta. Kyselyn mukaan 70 prosenttia suomalaisista pitää hinta-laatu-suhdetta hyvänä kotimaan matkailussa. Erityisesti alle 30-vuotiaat haluavat reissata enemmän kotimaassa. Tarpeeksi ulkomailla lomaillut sukupolvi arvostaa kotimaan etuja yhä enemmän.

Esimerkiksi turvallisuus, luotettavuus, varma palvelu nousivat selvästi kotimaan matkailun kilpailuvalteiksi.

Suoma ry:ltä arvioidaankin, että tulevana kesänä suomalaiset keskittyvätkin koluamaan entistä enemmän kotimaan eri nurkkia. Tämä tarkoittaa mukavaa piristystä eri puolille paitsi majoitusalalle, myös muulle matkailulle. Nuoret aikuiset eivät enää halua viettää koko lomaansa perinteiseen tapaan mökillä, vaan kaipaavat uusia kokemuksia. Siksi yhä useampi todennäköisesti valitsee hotellin mökin sijaan.

Kotimaan matkailun trendit kesälle 2018

1. Lähiruoka

Laadukasta, puhdasta, rakkaudella laitettua lähiruokaa arvostetaan yhä enemmän. Kesällä erityisesti ruokaelämyksille ja kokemuksille on kysyntää. Ja tarjontaakin tulevana kesänä löytyy, sillä eri puolilla Suomea järjestetään runsaasti erilaisia lähiruokatapahtumia.

2. Teemakävelyt ja teemaopastukset

Erilaisista kohteista halutaan yhä enemmän irti. Opastettu kävely, risteily tai autoilu tietyn teeman hengessä on tehokas ja antoisa tapa sukeltaa kohteeseen. Erilaisilla teemoilla yhdestä kohteesta saa myös joka vuosi jotain uutta irti, jolloin matkailijat eivät kyllästy.

3. Paikallisen silmin

Paikallisuus ja aitous kiinnostavat, ja turistit haluavatkin nähdä ja kokea asioita paikallisen silmin - kotimaassakin. Keinoja ja mahdollisuuksia  paikalliselämän kokemiseen on nyt paljon, aina lähiruokatapahtumista kalareissuihin ja villiyrttiretkiin.

4. Liikuntatapahtumat

Erilaisia liikuntatapahtumia on joka vuosi enemmän, ja ne ovatkin oiva tapa tutustua eri Suomen kolkkiin. Löytyy perinteisiä juoksutapahtumia eri teemoilla, mutta myös koko perheelle suunnattuja liikuntatempauksia, melontatapahtumia, retkeilykilpailuja jne. Urheilu- ja liikuntatapahtumat ovat entistä monipuolisempia ja hauskempia.

5. Luonnossa retkeily

Nyt retkeily todella on nosteessa: kaikki haluavat nyt luontoon. Luonnonhelmaan pääseekin Suomessa äärimmäisen helposti ja mukavasti, sillä jokamiehen oikeus sallii retkeilyn missä tahansa metsissä. Turvallisia ja opastettuja reittejä löytyy 40 kansallispuistosta ja seitsemästä retkeilyalueesta ympäri Suomen.


Takaisin
Varaahotelli.fi - Hotelli helposti netistä