Legendaarinen hotelli Kämp 130 vuotta - oletko vieraillut?


Legendaarinen hotelli Kämp 130 vuotta - oletko vieraillut?

08.11.2017

Suomen ainoa viiden tähden hotelli ja maailmantähdille kelpaava yöpaikka täyttää tänä vuonna 130 vuotta. Hotelli on majoittanut vuosien aikana paitsi Suomen omia ykkösherroja ja kuuluisuuksia, myös maailmatähtiä, kuten Madonnan ja Elton Johnin.

Hotelli Kämp Helsingin keskustassa Epslanadin varrella on Suomen kuuluisin hotelli. Tänä vuonna siitä on puhuttu paljon, sillä se täyttää 130 vuotta ja siitä on julkaistu historiikki. Hotelli Hämp avautui asiakkaille 1887, jolloin siellä oli 80 huonetta kaikenlaiselle kansalle. Hotellista tuli kuitenkin pian niin eliitin kuin boheemienkin piirien kantapaikka. Kämpin alakerran baari on tunnettu erityisesti kultakauden taiteilija Akseli Gallen-Kallelan maalaksesta Symposion, joka kuvaa huppelissa olevan taidepiirin kerman illanviettoa. Gallen-Kallelan lisäksi Kämpin kosteissa illoissa viihtyi 1900-luvun alussa myös muun muassa Jean Sibelius ja Robert Kajanus.

Hotelli Kämpin ovet avattiin marraskuun alussa suurelle yleisölle, jolloin kuka tahansa pääsi tutustumaan Kämpin upeaan peilisaliin. Hotellin kalleimpaan sviittiin, Marskin sviittiin, pääsee sen sijaan kurkkaamaan upean Ilta-sanomien kuvaaman videon kautta. Video löytyy täältä. Marskin sviitissä on yli 250 neliötä, sali, kaksi makuuhuonetta ja oma sauna. Yksi yö maksaa 4500 euroa. Sviitti sai nimensä sen tunnetuimmasta ja vakituisesta vieraasta, Mannerheimista. Sittemmin sviitissä ovat viihtyneet muutkin valtionpäämiehet Suomesta ja maailmalta sekä maailmantähdet, kuten Madonna lapsineen muutama vuosi sitten.

 


Takaisin
Varaahotelli.fi - Hotelli helposti netistä