Rantasalmella panostetaan matkailuun: miljoonien hotelli- ja kylpylä kallion sisässä


Rantasalmella panostetaan matkailuun: miljoonien hotelli- ja kylpylä kallion sisässä

04.04.2017

Etelä-Savossa uskotaan matkailuun ihan tosissaan: Rantasalmella avataan kylpylähotelli, jonka saneeraus on maksanut 10 miljoonaa ja kestänyt kolme vuotta. Kylpylä on louhittu kokonaan kallion sisään.

Hotel&Spa Resort Järvisydän on uudistunut ja uutuuttaan kiiltävänä houkuttelee asiakkaitaan entistä luonnollisempa, entistä monipuolisempana ja rentouttavampana. Uusi Järvikylpylä on louhittu kokonaan kallioon, sen sisustamisessa on käytetty hyödyksi luonnon kallion luonnollisia syvennyksiä ja muodostelmia, muuten luonnonkiveä sekä satoja vuosia vanhoja uppotukkeja ja puita, joita on löydetty järven pohjasta. Järvikylpylä avasi uudistetut ovensa maaliskuun lopussa, muutama päivä sitten.

Ulkopuolelta Järvikylpylä maastoutuu kauniisti maisemaan, sillä kylpylä on louhittu kallion sisään, katettu ja ulkokatteena on turvekatto. Kallion halkeamista pilkottaa auringonvalo. Energiansa kylpylä saa järvivedestä.

Järvikylpylän yhteydessä on myös ihana saunamaailma, Savolainen Saunamualima, jossa kuka tahansa pääsee nauttimaan aidosta savusaunasta, puulämmitteisistä saunoista sekä höyrysaunasta. Välillä voi vilvoitella raikkaassa ja kirkasvetisessä Saimassa, joka liplattaa lomakeskuksen vieressä. Kylpylässä on tarjolla myös erilaisia wellness-hoitoja.

Järvisydämen perhyritys todella uskoo luonnollisen ja luontoa lähellä olevan matkailun voimaan. Yrittäjä Markus Heiskanen kertoo Ylen haastattelussa, että Rantasalmen yritykset ja kunta sekä pankit ovat lähteneet niin ikään mukaan kehittämään lomakeskuksen aluetta. Muun muassa todella huonossa kunnossa oleva tie laitetaan hetimmiten kuntoon.

Hotelli ja kylpylä Järvisydän sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Saimaan rannalla. Rantasalmi itsessään on pieni, reilun 3000 asukkaan kunta, jossa tosin on vilskettä ja vilinää kesäaikaan, kun matkailijoita ja mökkiläisiä on runsaasti. Rantasalmen pinta-alasta 40 prosenttia on vettä, joten melkein missä vaan siintää kaunis järvimaisema. Savonlinnaan matkaa kertyy reilu 40 kilometriä.

Hotel Järvisydäntä on restauroitu niinikään perinteiseen tyyliin, elämyshotelliksi, suomalaisia perinteitä ja materiaaleja kunnioittaen. Lomakeskuksen alueelta löytyy hotellin lisäksi myös rinne- ja kelohuviloita, rantahuviloita sekä vierasvenesatama, johon kuka tahansa Saimaalla seilaava voi pistäytyä.

 

Katso upea video Järvikylpylästä:

 


Takaisin
Varaahotelli.fi - Hotelli helposti netistä