Löydä halpa hotelli netistä - viisi vinkkiä

Halpa hotelli netistäHotelliyöt verottavat matkalippujen lisäksi aina reissun suurin kuluerä. Siksi onkin tärkeää tietää, kuinka hotelli- tai muu majoitus löytyy kaikkein edullisimmin - ilman että tarvitsee yöpyä missään rupuhotellissa!

Joskus edullinen hinta voi tarkoittaa myös huonoa laatua. Siksi annamme seuraavassa vinkit, joiden avulla saat laatua halvimmalla mahdollisimmalla hinnalla.

1. Vertaile hotellien hinnat netissä

Hotellivertailusivustoja on netissä kymmenittäin! Suosittuja on esimerkiksi Hotels.com, Trivago tai Hotellimaailma. Varaahotelli.fi nettisivulta taas löydät alennuskoodit ja tarjoukset näillekin sivustoille, mikäli näillä on tarjouksia.

Ota vertailussa huomioon aivan ensimmäiseksi hotellin sijainti. Mikäli se sijaitsee kaukana kohteista, joissa aiot viettää aikaa, kuten rannoilta tai kaupungilta, hotellin halpuudessa säästetyt eurot kuluvat äkkiä kulkemiseen! Siksi kannattaa ottaa mieluummin hieman kalliimpi mutta paremmalla sijainnilla oleva. Tarkista kuitenkin tätä ennen hotellin oma kuljetuskalusta, joillakin huonommilla sijainnilla olevilla hotelleilla on ilmainen kuljetuspalvelu joko yleisiin kulkuneuvoihin tai jopa kaupungille tai suositulle rannalle.

2. Hyödynnä kanta-asiakkuudet

Suuremmilla hotelliketjuilla on kaikilla omat kanta-asiakasohjelmansa, kuten Scandic Hotelsilla, Holiday clubilla tms. Etenkin kotimaassa ja Pohjoismaissa reissatessa hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmilla voi säästää suuriakin summia.

Kauemmas matkaillessa alennusta voi saada varaussivustojen kautta tai lentoyhtiöiden bonusohjelmien kautta niiden kumppanuushotelleissa. Esimerkiksi Hotels.comin kautta varatessa saa joka kymmenennen hotelliyön ilmaiseksi, mikä voi olla todella merkittävä säästö!

3. Ilmaiset yöt hotelleissa

Ilmaiset yöt kannattaa ehdottomasti hyödyntää, ja juuri näitä kertyy varaussivustojen ja hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmista. Ilmaiset yöt tarkoittaa keskittämistä, eli tällöin joudut tai saat yöpyä tietyn ketjun hotelleissa. Kun yövyt tiettynä aikana tietyn määrän öitä, saat lahjaksi bonuksia, jotka oikeuttavat joko alennuksiin tai ilmaisiin öihin hotelleissa. Selvitä siis asiakkuusohjelmat ja ota niistä kaikki irti, etenkin jos reissat paljon!

4. Ota kohteen tapahtumat huomioon

Kun kysyntää on paljon, myös hinnat nousevat. Tämä on tärkeää muistaa, kun lähdet mihin tahansa kaupunkilomalle. Tarkista siis ennen reissua, että kaupungissa ei ole suuria messuja, tapahtumia, konsertteja, vierailuja, kilpailuja tai juhlia, jolloin hotellien hinta voi olla helposti kaksinkertainen ja huoneet buukataan nopeasti. Myös vilkkaimman sesongin ulkopuolella matkustaminen säästää selvää rahaa.

Myös hotellin sijainti ja erikoistuneisuus vaikuttaa hintaan. Viikonloput ovat kaupunkien keskustoissa sijaitsevissa bisneshotelleissa usein edullisempia, mutta loma- tai perhehotelleissa ja kylpylähotelleissa kalliimpia.

5. Astele hotelliin sisään ja tingi hinnasta!

Jos hotellin varaaminen on jäänyt tehtäväksi paikan päällä, voit saada huoneen hyvinkin edullisesti, mikäli vain astelet hotellin respaan ja tinkaat hinnasta rohkeasti. Tämä ei todennäköisesti enää toimi suurten ketjujen hotelleissa, mutta pienissä perheomisteisissa hotelleissa voit hyvin päästä itse omistajan juttusille neuvottelemaan hinnasta. Etenkin sesongin ulkopuolella iltasella edulliseenkin hintaan varattu hotellihuone on parempi hotellille kuin tyhjä huone. Tätä kannattaa kokeilla myös Suomessa!

Varaahotelli.fi - Hotelli helposti netistä